Компании

все компании

Машинобудівники "ДТЕК Енерго" виготовили очисний комбайн для шахти "Західно-Донбаська"

17 березня 2023 року, 17:47
Машинобудівна компанія Corum Group, що входить до складу "ДТЕК Енерго", виготовила очисний комбайн для шахти "Західно-Донбаська" ("ДТЕК Павлоградвугілля"), повідомляє компанія у Facebook.

"З початком війни виготовлення кожного комбайна - справжнє випробування... Відвантаживши на початку року очисний комбайн УКД200-500 для ШУ ім. Героїв космосу, машинобудівники одразу взялися за виготовлення нової машини", - зазначається в повідомленні.

Головною особливістю нового комбайна в Corum називають можливість одночасно проводити операції з руйнування масиву корисних копалин і з навантаження зруйнованої гірничої маси на забійний конвеєр.

"У комбайні впроваджено всі нововведення і технічні рішення, накопичені за 10 років його використання на основних вугледобувних підприємствах України", - додають у компанії.

Вартість машини не розголошується.

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного устаткування в Україні, входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, у рамках релокації Дружківського машзаводу (Донецька обл.) і заводу "Світло шахтаря" (Харків), які входять до Corum, було створено виробничі майданчики в Дніпропетровській, Волинській та Хмельницькій областях.

У травні 2022 року на майданчику зі складання комбайнів у Дніпрі компанія випустила перший після релокації прохідницький комбайн. За 2022 рік Corum виготовила для шахт дев'ять комбайнів, 147 од. гірничо-шахтного устаткування і 456 тис. запчастин і комплектуючих.




Просмотров: 320
Другие новости