Компании

все компании

Колишнього главу "Нафтогазу" Коболєва зобов'язали носити електронний браслет

15 березня 2023 року, 10:34
Вищий антикорупційний суд доповнив запобіжний захід екс-голові правління "Нафтогазу" Андрію Коболєву носінням електронного браслета, застава в сумі 229,248 млн грн залишається чинною, повідомили у ВАКС.

"ВАКС доповнив основний запобіжний захід, винесений апеляційною палатою ВАКС, необхідністю носіння електронного браслета", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в суді у вівторок.

Раніше Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила клопотання, застосувавши до екс-голови правління "Нафтогазу" запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 229,248 млн грн. Також на підозрюваного було покладено такі зобов'язання: прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора та суду, не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора чи суду, повідомляти прокурора, детектива чи суд про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

За ухвалою суду підозрюваний мав внести кошти протягом 5 днів з моменту оголошення рішення.

7 березня за Коболєва було внесено заставу в сумі 96 млн 635 тис. грн, що не було виконанням зобов'язань, тому що кошти надійшли не в повному розмірі та не в строк, визначений судом.

8 березня прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу Коболєву - тримання під вартою з альтернативою внесення 365 млн грн, а не 229 млн грн, як це було раніше.

САП і НАБУ 19 січня 2023 року повідомили Коболєва про підозру у зловживанні службовим становищем під час забезпечення собі за перемогу компанії в Стокгольмському арбітражі з російським "Газпромом" виплати премій на 229 млн грн. На думку слідства, ця сума суттєво перевищує нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн).

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 955
Другие новости