Компании

все компании

Антимонопольний комітет України дозволив продати Стадницький спиртзавод за 68 млн грн

9 березня 2023 року, 18:43
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ "Грінфіл ЛТД" (Новомосковськ Дніпропетровської обл.) приватизувати Стадницький спиртовий завод, що входить до складу держпідприємства "Укрспирт", за 68,12 млн грн, повідомляється на сайті АМКУ в четвер.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб і фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром "Грінфіл ЛТД" зі статутним капіталом 1 тис. грн є Алла Серікова. Компанія займається наданням в оренду власної або орендованої нерухомості. Раніше компанія не мала досвіду приватизації спиртових активів в Україні.

За даними Фонду держмайна (ФДМ), аукціон із приватизації Стадницького спиртзаводу відбувся 9 листопада 2022 року. Його виграло ТОВ "Вінд денс" (Новомосковськ Дніпропетровської обл.), яке запропонувало за актив 106 млн грн, але згодом компанія відмовилася від купівлі підприємства. Таким чином, право купити спиртзавод перейшло до другого учасника торгів - ТОВ "Грінфіл ЛТД", яке скористалося наданою йому можливістю.

За даними ФДМ, актив складається з 25 будівель і споруд загальною площею близько 7 тис. кв. м, розташованих на земельних ділянках загальною площею 22,8 га в с. Стадниця і с. Тхорівка Київської області, с. Вишняки Полтавської області, с. Іваньків Черкаської області та с. Липники Житомирської області.

До складу підприємства входить виробничий корпус, сховище кислоти, зерносховища і спиртосховища, солодовий цех, магазин, майстерня, бардонасосний цех, гаражі, склади, ангари тощо, а також 510 одиниць обладнання, рухомого та іншого майна.

Підприємство оснащене необхідним технологічним обладнанням, а також необхідними комунікаціями. Основним видом його діяльності є виробництво органічних хімічних речовин.

Як повідомлялося, загалом за 2,5 роки в Україні відбулося вже 39 успішних аукціонів із продажу спиртзаводів, що поповнило бюджет країни на понад 2 млрд грн. Зокрема, у вересні-грудні 2022 року ФДМ провів 12 таких аукціонів. Переможці торгів запропонували понад 849 млн грн за ці об'єкти, що втричі перевищило їхню сукупну стартову вартість. Таким чином, спиртзаводи стали одним із найпопулярніших напрямків для інвестицій у державне майно минулого року.

Раніше, 3 березня АМКУ дозволив ТОВ "Тікрайт" (Київ) приватизацію Жовтневого спиртзаводу (Карлівка Полтавської обл.) за 85 млн грн, 10 лютого ТОВ "Таймкол" отримало дозвіл на приватизацію Юрковецького спиртового заводу (с. Юрківці Вінницької обл.) за 34 млн грн, а 3 січня - Борщівського спиртзаводу (Тернопільська обл.) за 17,7 млн грн.




Просмотров: 305
Другие новости