Компании

все компании

Київський міський онкоцентр розвивається і прийняв 30 тис. пацієнтів минулого року

6 березня 2023 року, 02:46
Київський міський онкоцентр розвивається і прийняв 30 тис. пацієнтів минулого року

Київський міський клінічний онкоцентр 2022 року прийняв приблизно 30 тис. пацієнтів.

Як повідомив агентству в.о. директора онкоцентру Олександр Клюсов, клініка зуміла відновити потік пацієнтів, що впав після початку повномасштабного вторгнення РФ, уже в липні 2022 року.

"У 2022 році в нас було приблизно 30 тисяч пацієнтів, усього на 6 тисяч менше, ніж 2021 року, і фактично можна порівняти з тим, що було два-три роки тому. Зрозуміло, з початку активного вторгнення ми постаралися виписати всіх пацієнтів, окрім тих, хто перебував у важкому стані й потребував медичної допомоги в умовах стаціонару. Кількість пацієнтів не скоротилася в рази як зараз у багатьох лікувальних установах. Можна сказати, що на довоєнний рівень ми вийшли вже в липні", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Клюсов зазначив, що за минулий рік дещо скоротилася кількість пацієнтів, які приїжджають у клініку з інших регіонів.

Водночас, центр активно надає медичну допомогу пацієнтам- внутрішньо-переміщеним особам (ВПО), які можуть отримувати медичну допомогу в онкоцентрі так само, як і кияни.

"Ми розуміємо міграційні процеси, і намагаємося надати медичну допомогу всім, хто її потребує", - сказав він.

При цьому Клюсов зазначив, що "реформа системи охорони здоров'я дає змогу спеціалізованим медустановам не тільки працювати, а й розвиватися".

"Ми навіть закуповуємо діагностичне та лікувальне обладнання, і зарплати в нас одні з найвищих серед медзакладів Києва. Звичайно, ми маємо можливість використовувати кошти двох бюджетних програм - державної та програми місцевого бюджету, зокрема для купівлі препаратів хіміотерапії. Це дуже серйозна підмога, тому що закупівля хіміопрепаратів потребує значних ресурсів", - сказав він.





Просмотров: 402
Другие новости