Компании

все компании

Готельєри Кіпру відчувають гостру нестачу співробітників напередодні літнього сезону

28 лютого 2023 року, 15:50
Готельєри Кіпру поскаржилися владі на брак кваліфікованого персоналу і закликали їх у спрощеному порядку видавати дозволи на роботу громадянам інших країн, повідомляє Cyprus Mail.

"Кіпрська асоціація готелів (PASYXE) висловила занепокоєння у зв'язку з майбутнім літнім туристичним сезоном, бо брак персоналу залишається основною проблемою, незважаючи на поступове відновлення туризму після пандемії. Брак персоналу може поставити під загрозу відкриття деяких готелів на курортах країни, насамперед, у Фамагусті", - пише видання.

Як зазначає газета, філія асоціації у Фамагусті закликає Мінпраці Кіпру у спрощеному порядку видавати дозвіл на роботу в готелях Кіпру для громадян третіх країн. Зокрема, йдеться про Росію, Сербію, Грузію та Україну.

"В іншому разі результати наполегливої роботи туріндустрії Кіпру можуть зійти нанівець", - вважають в асоціації.

Аналогічна ситуація вже відбувалася на Кіпрі в лютому минулого року, коли ресторани та інші громадські заклади Пафосу заявляли, що відчувають гостру нестачу персоналу.

За словами президента PASYXE Філокіпроса Русунідеса, на вересень 2022 року туріндустрії країни не вистачає близько 5 тис. працівників. Зі свого боку в міністерстві праці зазначили, що близько 4 тис. громадян ЄС, які раніше працювали в кіпрському туристичному секторі, не повернулися в країну для продовження роботи.




Просмотров: 354
Другие новости