Компании

все компании

Акції компаній Adani Group продовжують дешевшати

10 лютого 2023 року, 17:24
Індексний провайдер MSCI Inc. знизив показники free float для акцій чотирьох компаній конгломерату індійського мільярдера Гаутама Адані Adani Group, що призведе до зниження їхньої ваги у фондових індексах.

Як повідомляє Bloomberg, MSCI скоригує free float для Adani Enterprises Ltd., Adani Transmission Ltd., Adani Total Gas Ltd. і ACC Ltd. у розрахунку своїх індексів з 28 лютого.

Папери Adani Enterprises подешевшали за підсумками торгів у п'ятницю на 4,2%, Adani Transmission і Adani Total Gas - на 5%, ACC Ltd. - на 1,9%.

Таке рішення індексний провайдер пояснив тим, що акції, які належать деяким інвесторам Adani, не можуть вважатися такими, що вільно торгуються на відкритому ринку.

Вага флагманської компанії конгломерату - Adani Enterprises - в індексі MSCI Global Standard зменшиться на 30 базисних пунктів (б.п.), до 0,5%, свідчать підрахунки аналітика Nuvama Wealth Management Абхілаша Пагарії.

Рішення MSCI, за його словами, призведе до відтоку сотень мільйонів доларів з акцій чотирьох компаній Adani Group.

Аналіз, проведений MSCI, звернув увагу ринку на те, що багатьма начебто публічними власниками акцій компаній конгломерату є фіктивні офшорні організації та фонди, пов'язані з Adani Group. Ця обставина була одним із ключових пунктів, зазначених у доповіді нью-йоркської Hindenburg Research, яка звинуватила Adani Group у січні в "кричущих" ринкових маніпуляціях і шахрайстві зі звітністю.

Hindenburg стверджує, що сім'я Адані користується мережею підставних компаній в офшорних юрисдикціях, включно з країнами Карибського басейну, Маврикієм і ОАЕ. Ця мережа використовується для сприяння корупції, відмивання грошей, обману платників податків і виведення коштів із зареєстрованих на біржі компаній Adani Group, ідеться в доповіді.

Зниження ваги компаній підвищує ймовірність їхнього виключення з індексів MSCI в рамках чергового квартального перегляду, який відбудеться в травні, вважає аналітик Smartkarma Брайан Фрейтас.

Adani Group відкидає звинувачення Hindenburg, однак це не допомогло їй повернути довіру інвесторів. Норвезький суверенний фонд повідомив у четвер, що продав акції компаній конгломерату, які він мав.

Adani Group найняла для захисту від Hindenburg нью-йоркську юридичну фірму Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, що спеціалізується на допомозі компаніям у протидії інвесторам-активістам.

За оцінками Bloomberg, 10 компаній Adani Group втратили загалом $120 млрд капіталізації, або половину своєї ринкової вартості, з моменту публікації доповіді Hindenburg.

Індійський конгломерат об'єднує широке коло активів у різних сферах - від видобутку вугілля та енергетики до поновлюваних джерел енергії, аеропортів, дата-центрів і медіа.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 374
Другие новости