Компании

все компании

"Укртелеком" запустив 700 зон безкоштовного Wi-Fi у п'яти містах

4 лютого 2023 року, 10:04
"Укртелеком", найбільший фіксований оператор України, запустив у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові мережу UKRTELECOM_FREE, яка складається з 700 безкоштовних публічних Wi-Fi зон, що забезпечать доступ до інтернету протягом двох-чотирьох годин у разі відключення електроенергії.

"Ми ("Укртелеком") запустили вільний Wi-Fi у п'яти містах України, поки що в тестовому режимі. На вулицях Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова тепер працює наш безкоштовний Wi-Fі (загалом приблизно 700 шаф)", - написала директорка з комунікацій у System Capital Management Наталія Ємченко у Facebook.

Ємченко опублікувала карту, на якій можна знайти адреси зон безкоштовного Wi-Fі від "Укртелеком", зазначивши, що впізнати точки можна за спеціальною наліпкою на шафах Free Wi-Fі.

PR-директор "Укртелеком" Олена Шрамко уточнила у Facebook, що швидкість безкоштовного інтернету, який роздають у зонах, становить до 20 Мбіт/с і може зменшуватися у разі збільшення кількості користувачів, які використовують послугу одночасно. Радіус використання Wi-Fі - до 10 метрів.

Раніше гендиректор "Укртелекому" Юрій Курмаз в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що компанія запустить мережу безкоштовних публічних зон у п'яти містах, де здійснили модернізацію інфраструктури та встановили активні вуличні шафи (MSAN - Multi-Service Access Node - мультисервісна платформа доступу - пристрій, який з'єднує абонентські лінії з ядром мережі).

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні. Значну частину його клієнтів становлять держоргани, навчальні, адміністративні та медичні установи, аварійні служби.

Виручка "Укртелекому" за дев'ять місяців 2022 року склала 3 млрд 349,96 млн грн, що на 15,7% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Чистий збиток склав 755,18 млн грн проти чистого прибутку 360,03 млн грн за 9 місяців 2021 року.




Просмотров: 494
Другие новости