Компании

все компании

Фільм "Аватар: Шлях води" заробив $2,1 млрд та посідає четверте місце в історії

30 січня 2023 року, 12:57
Фільм "Аватар: Шлях води" заробив $2,1 млрд на продажу квитків у світі, і за цим показником картина тепер посідає четверте місце в історії, обійшовши "Зоряні війни: Пробудження сили", пише MarketWatch.

Фільм зібрав $15,7 млн у кінотеатрах США і Канади на минулих вихідних, і цього вистачило для того, щоб стати лідером за підсумками сьомого вікенду поспіль.
За останні 25 років аналогічну за тривалістю серію на першій сходинці північноамериканського прокату демонстрував тільки перший "Аватар", що вийшов на екрани 2009 року, а "Титанік" лідирував протягом 15 тижнів 1997 року. Усі три фільми зняв режисер Джеймс Кемерон.

"Кемерон продовжує бити всі рекорди", - зазначив старший аналітик Comscore Пол Дергарабедян, додавши, що картина, напевно, продовжить утримувати позиції, оскільки наступний блокбастер "Людина-мураха і Оса: Квантоманія" вийде на екрани тільки в середині лютого.

Друге місце за продажами квитків у США і Канаді посів сімейний анімаційний фільм "Кіт у чоботях 2: Останнє бажання", який заробив $10,6 млн. На третій сходинці розташувалася трагікомедія "Мій жахливий сусід" - ремейк шведського хіта "Друге життя Уве" з Томом Хенксом у головній ролі зібрав $6,8 млн.

Крім того, у січні традиційно починаються повторні покази картин, номінованих на "Оскар". Так, фільм "Все скрізь і одразу", що отримав рекордні цього року 11 номінацій і вийшов ще в березні, було показано на 1,4 тис. екранів у Північній Америці, він заробив ще $1 млн, а автобіографічна драма Стівена Спілберга "Фабельмани" зібрала $760 тис.
Церемонія вручення "Оскара" відбудеться 12 березня.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 1157
Другие новости