Компании

все компании

Україна ввела санкції проти 182 російських і білоруських компаній

29 січня 2023 року, 15:10
Україна ввела санкції проти 182 російських і білоруських компаній, які переважно займаються перевезенням вантажів, лізингом транспортних засобів і хімічним виробництвом, а також трьох індивідуальних підприємців.

Відповідний указ президента України Володимира Зеленського №50 від 28 січня, який вводить у дію рішення РНБО від того ж числа, ухвалене за ініціативою Служби безпеки України, опубліковано на сайті глави держави.

У цьому переліку, зокрема, російські "Уралкалій", Казанське ПАТ "Органічний синтез", "Башкирська содова компанія", "Сибірська вугільна енергетична компанія", білоруські "Білоруськалій", "Гомельський хімічний завод", "Лакокраска" і "Кроноспан ОСБ".

Крім того, серед тих, хто потрапив під санкції, "ВТБ Лізинг", "Газпромбанк Лізинг", "Райффайзен-Лізинг" і "Белгазпромбанк".
У списку також "Білоруська залізниця" і білоруська "ЄвроТрансВагон", російські "Інтер Карго Компані", "Газпромтранс", "Російська контейнерна компанія", "Перший промисловий оператор", "Інвестиційна вагонна компанія", "Вантажна компанія" і "Федеральна вантажна компанія".

Указ передбачає по 18 пунктів санкцій до кожної компанії, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій і припинення транзиту.
Президент указом доручив Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Раніше в суботу Зеленський повідомив, що підписав указ про санкції проти компаній, пов'язаних із перевезенням російської військової техніки та солдатів.
"Йдеться про 185 компаній та осіб. Їхні активи в Україні блокуються, наявне майно буде використано для нашої оборони. І ми будемо працювати над тим, щоб аналогічне блокування було застосовано й іншими країнами", - сказав він.

теги: санкція



Просмотров: 875
Другие новости