Компании

все компании

Ізраїль передасть Україні технології пов'язані з оповіщенням про ракети і дрони

14 січня 2023 року, 09:24
Триває робота з передачі Україні ізраїльських технологій, пов'язаних із розумним сповіщенням про ракети і дрони, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Щодо офіційних речей, які ми можемо коментувати, - триває робота з передачі ізраїльських технологій, пов'язаних із розумним сповіщенням щодо ракет і дронів. Ця технологія офіційно передається ізраїльською стороною. І думаю, що за певний час ми отримаємо її повністю", - сказав він на брифінгу в Media Center Ukraine.

Посол додав, що все ж таки Україна потребує більш активної військово-технічної співпраці. Однак, за його словами, є безліч проєктів, які поки що публічно не можна коментувати.

"Щоб щодо іранських дронів була конкретика, думаю, потрібно кілька тижнів. Оскільки уряд тільки приступив до роботи, йому потрібно ухвалювати рішення з урахуванням позиції США як основного стратегічного партнера, і інтересів громадськості", - зазначив посол.

Він пояснив, що розрив між правим блоком, який прийшов до влади, і лівими силами дуже незначний - 40 тис. виборців, і на порядку денному дуже багато питань, пов'язаних із внутрішньою політикою, а також палестинське питання.

"Тобто питання України не є першочерговим. Хоча ми всіма силами намагаємося зробити його таким", - додав Корнійчук.

Водночас МЗС Ізраїлю заявило, що питання війни в Україні є одним із пріоритетів, зазначив український дипломат.

"Міністр заявив, що він сприятиме більшому наданню Україні допомоги, не конкретизуючи її", - сказав посол.




Просмотров: 393
Другие новости