Компании

все компании

Хорватія планує спрямувати майже EUR3 млн на придбання для України машин для розмінування

22 грудня 2022 року, 14:42
Хорватія планує направити майже EUR3 млн на придбання для України машин для розмінування деокупованих територій, повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

Як зазначено на сайті МВС, про це йшлося на зустрічі заступника міністра внутрішніх справ України Мері Акопян із послом Хорватії в Україні Аніцею Джаміч.

"Ми вдячні за рішучу та послідовну не лише політичну солідарність Хорватської Республіки з нашою державою, а й військово-технічну та гуманітарну підтримку. Окрема подяка вашій країні за притулок і турботу, які вдалося забезпечити для українських громадян, що вимушено залишили територію рідної держави. Ми знаємо, що Хорватія надала під час військової агресії Росії тимчасовий захист для 19 тисяч громадян України", - сказала Акопян.

Вона також зазначила, що Україна потребує партнерської допомоги у протистоянні викликам після ворожих обстрілів критичної інфраструктури.

Ще один безпековий виклик, як наголосила заступниця міністра, пов'язаний із розмінуванням деокупованих територій.

Як наголошується в повідомленні МВС, посол запевнила в готовності хорватської сторони сприяти Україні в процесах гуманітарного розмінування звільнених територій шляхом надання для ДСНС спеціалізованих машин механічного розмінування та іншого піротехнічного обладнання.

"З цією метою хорватська сторона планує спрямувати майже EUR3 млн на придбання для потреб України машин для розмінування", - повідомило міністерство.




Просмотров: 302
Другие новости