Компании

все компании

Український парламент ухвалив новий законопроєкт "Про медіа"

13 грудня 2022 року, 18:41
Верховна Рада ухвалила новий законопроєкт "Про медіа".

За відповідний законопроєкт № 2693-д у другому читанні та в цілому проголосували 299 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту у вівторок у Києві, повідомив парламентарій Ярослав Железняк (фракція "Голос") у "Телеграм-каналі".

Законопроєкт визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду (контролю) у цій сфері.

У законодавче поле, зокрема, вводиться поняття "он-лайн-медіа". Для них передбачається добровільна реєстрація, що гарантує законодавчий захист.

Згідно із законопроєктом, якщо зареєстрований суб'єкт у сфері он-лайн-медіа допускає грубе порушення, регулятор застосовує до нього штраф. У разі вчинення протягом одного місяця другого або третього грубого порушення після застосування штрафу, рішення про який не було скасовано в установленому законом порядку, накладається штраф у подвійному розмірі.

Передбачається заборона розповсюдження зареєстрованого онлайн-медіа за рішенням суду - цей захід застосовується в разі вчинення протягом одного місяця четвертого грубого порушення, якщо за попередні подібні порушення було застосовано штрафи, рішення про які не було скасовано в установленому законом порядку.

Законопроєкт також передбачає тимчасову заборону розповсюдження незареєстрованих он-лайн-медіа, яка становить 14 календарних днів. Тимчасова заборона застосовується в разі значного порушення, якщо протягом одного місяця до суб'єкта було застосовано п'ять штрафів за такі порушення і рішення про них не було скасовано в установленому законом порядку.

Як повідомлялося, зазначений законопроєкт у першому читанні народні депутати ухвалили 30 серпня. Під час підготовки документа до другого читання парламентарії подали 2332 поправки та пропозиції.




Просмотров: 305
Другие новости