Компании

все компании

Кабмін запровадив Е-чергу на ПП "Ягодин - Дорогуськ"

4 грудня 2022 року, 17:41
Кабінет міністрів схвалив пілотну Е-чергу - проведення експериментального проекту з організації управління чергами вантажних автомобілів на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в п'ятницю на період із 5 грудня 2022 року до 5 грудня 2024 року.

Затверджено також Порядок реалізації експериментального проєкту: встановлено, що бронювання місця в черзі, рух у ній та виїзд для перетину держкордону здійснюється безоплатно.

Як повідомлялося, ще у вересні заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм анонсував пілотний проєкт Е-черги на одному з пунктів пропуску.

"У тестовому режимі працюватиме web-портал із можливістю запису в чергу з будь-якої точки виїзду. До кінця року буде презентовано мобільний додаток", - зазначив Найєм.

За його словами, система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для пріоритизації вантажів, а також зможе самостійно управляти потоками вантажів залежно від групи товарів.

Проєкт реалізується у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Державними митною та прикордонною службами України.




Просмотров: 556
Другие новости