Компании

все компании

Amazon.com проводить масштабний перегляд свого бізнесу на предмет скорочення витрат

11 листопада 2022 року, 16:41
Американський онлайн-рітейлер Amazon.com Inc. проводить масштабний перегляд свого бізнесу на предмет скорочення витрат, планує звернути особливу увагу на підрозділ, що випускає голосовий помічник Alexa, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Над Alexa працюють понад 10 тис. співробітників, водночас підрозділ із випуску пристроїв загалом протягом кількох років фіксував операційний збиток у розмірі понад $5 млрд на рік, свідчать внутрішні документи, що опинилися в розпорядженні WSJ.

Керівництво, зокрема, розглядає можливість розширення функціоналу голосового помічника. Це потребуватиме збільшення інвестицій, тоді як багато хто користується лише обмеженим набором функцій, зазначили джерела.

Крім того, топ-менеджмент Amazon повідомив працівникам деяких збиткових підрозділів про необхідність переходу в інші відділи компанії, оскільки їхні команди будуть закриті, а проєкти - заморожені, сказали деякі з джерел.

"Наше керівництво регулярно проводить перегляд інвестиційних планів і фінансових показників, зокрема в рамках щорічного перегляду операційних планів, - заявив представник Amazon. - Зрозуміло, цього року ми враховуватимемо поточну макроекономічну ситуацію і розглядатимемо можливості для оптимізації витрат".

Акції Amazon за підсумками торгів у четвер злетіли на 12% на тлі загального ралі на американському фондовому ринку.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 266
Другие новости