Компании

все компании

Ринки акцій Японії та Австралії зростають, Китай та Гонконг у мінусі

24 жовтня 2022 року, 12:12
Фондові індекси Азії розпочали робочий тиждень без жодної динаміки, при цьому ринки акцій материкового Китаю та Гонконгу пішли "у мінус" на статистиці.

Економіка Китаю у третьому кварталі збільшилась на 3,9% щодо аналогічного періоду минулого року, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ). Таким чином, темпи зростання суттєво прискорилися порівняно з 0,4% у квітні-червні. Аналітики в середньому очікували на підвищення на 3,4-3,5%.

Обсяг ВВП КНР у січні-вересні зріс на 3%. Це суттєво нижче за цільовий показник, встановлений владою країни загалом на 2022 рік на рівні близько 5,5%, зазначають експерти. Роздрібний продаж у країні у вересні збільшився на 2,5% щодо того ж місяця роком раніше, повідомило також ДСУ. Це мінімальні темпи підйому за останні чотири місяці.

Консенсус-прогноз передбачав зростання на 3,3%. Профіцит балансу зовнішньої торгівлі Китаю у вересні несподівано збільшився, оскільки зростання імпорту було суттєво слабшим за експорт. Імпорт підвищився лише на 0,3% у річному вираженні, експорт зріс на 5,7%.

Аналітики, опитані The Wall Street Journal, у середньому прогнозували зростання першого показника на 1%, другого – на 4%. Китайський індекс Shanghai Composite до 8.37 МСК зменшився на 1,2%. Гонконгський Hang Seng звалився на 5,4% - до мінімуму більш як за тринадцять років.

Лідерами зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі виступають акції інтернет-компаній Meituan (SPB: 3690) (-12,4%), Baidu Inc. (SPB: BIDU) (-10,7%) та Tencent (SPB: 700) Holdings Ltd. (-9,2%), а також девелопер Longfor Group Holdings Ltd. (-12,2%). Папери рітейлерів Alibaba Group (SPB: BABA) та JD.com Inc. (SPB: JD) подешевшали відповідно на 10,4% та 11%. Серед компонентів Hang Seng підвищення вартості показують акції лише шести компаній, включаючи банк HSBC (+0,5%), девелопера CK Infrastructure Holdings Ltd. (+3,4%) та виробника електроустаткування Techtronic Industries Co. (+1,1%).

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8.33 МСК збільшилося на 0,5%. Найбільше підвищуються котирування акцій транспортних компаній Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (+4,4%), Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (+4,2%) та Nippon Yusen K.K. (+3,7%), а також виробника кольорових металів Sumitomo Metal Mining Co. (+4,1%). Південнокорейський індекс Kospi до 8:30 МСК додав 0,9%.

 Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. зростають на 2,7%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor впала на аналогічну величину. Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 1,5%. Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto збільшилася на 2,6% та 1,2% відповідно. Крім того, подешевшали акції всіх чотирьох найбільших банків країни: Commonwealth Bank – на 1,2%, ANZ Bank – на 0,2%, Westpac Banking – на 0,6% та National Australia Bank – на 0,7%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 301
Другие новости