Компании

все компании

ЄБРР знову візьме 50% ризиків за кредитами ПроКредит Банку та ОТП Банку

13 жовтня 2022 року, 16:01
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) візьме на себе 50% ризиків щодо кредитів на забезпечення продовольчої безпеки та інших критичних потреб, які нададуть відповідним позичальникам ПроКредит Банк та ОТП Банк (обидва – Київ) на загальну суму еквівалентну відповідно EUR25 та EUR8,75 млн.

Як зазначено у повідомленні банку, його рада директорів затвердила ці проекти 7 жовтня, як і подібний проект для 50% ризиків за новими договорами лізингу на загальну суму EUR80 млн лізингової компанії ТОВ "ОТП Лізинг", що веде на українському ринку. ЄБРР зазначив, що це вже повторні проекти для цих партнерів цього року: у квітні банк схвалив покриття 60% ризиків за кредитами та платіжними гарантіями ПроКредит Банк та ОТП Банк на загальну суму еквівалентну відповідно EUR25 млн та EUR8,75 млн, а також 50% ризиків за договорами лізингу "ОТП Лізинг" загальну суму EUR19,5 млн.

ЄБРР уточнив, що проект затверджений на основі надання йому не менше 50% донорського фінансування Спеціальним фондом реагування на кризові ситуації ЄБРР у ​​рамках спеціального вікна із створеного банком пакету реагування на війну в Україні. Затверджені програми підтримає продовольчу безпеку в Україні за рахунок розширення кредитних можливостей банків та надання необхідного доступу до фінансування українським приватним компаніям, які працюють у найважливіших галузях, пов'язаних із агропромисловим комплексом: сільське господарство, переробка продуктів харчування та сільськогосподарської продукції, транспортування та імпорт. Крім того, можуть фінансуватися інші важливі критичні проекти, наприклад, у сфері фармацевтики.

ПроКредит Банк є 100% дочірньою компанією німецької ProCredit Holding AG&Co. KGaA та одним із лідерів ринку фінансування малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні. Із загальним обсягом активів 36,18 млрд грн на 1 вересня (близько 1,4% усіх активів системи) банк посідав 15 місце серед 67 діючих банків України. Банк пропонує всі види традиційних банківських продуктів через вісім відділень.

ОТП Банк – 100% дочірня угорська компанія OTP Bank Plc. ОТП Банк є універсальним банком, що пропонує традиційні банківські продукти для малого та середнього бізнесу/корпоративних (70% кредитного портфеля) та роздрібних (30%) клієнтів. Із загальним обсягом активів 87,12 млрд грн на 1 вересня (близько 3,6% від усіх активів системи) банк посідав 9 місце серед 67 діючих банків України, 75% його кредитного портфеля припадає на МСБ та інших корпоративних клієнтів. ТОВ "ОТП Лізинг" входить до складу європейської фінансової групи OTP Group. Компанія заснована у червні 2008 року як дочірнє підприємство ОТП Банку.

Як вказує ЄБРР, ОТП Лізинг з лізинговим портфелем $440 млн в еквіваленті займала близько 45% українського ринку на кінець липня 2022 року, тоді як на кінець минулого року її частка була нижчою – 39%, хоча портфель оцінювався в $505 млн. Компанія надає послуги фінансового лізингу та управління автопарком корпоративним клієнтам та клієнтам ММСБ по всій країні.




Просмотров: 388
Другие новости