Компании

все компании

Продаж Philips скоротився на 5% через проблеми в постачанні електронних компонентів

12 жовтня 2022 року, 14:32
Зрівнянний продаж нідерландського виробника споживчих товарів та медичного обладнання Royal Philips NV у третьому кварталі 2022 року знизився приблизно на 5% через серйозніші, ніж очікувалося, проблеми в ланцюжках поставок електронних компонентів.

Як йдеться в повідомленні компанії, виторг у липні-вересні склав близько 4,3 млрд євро.

Скоригована EBITDA Philips склала близько 210 млн євро у третьому кварталі, рентабельність за цим показником - близько 5%, зазначається в прес-релізі. Роком раніше ці показники становили 512 млн євро та 12,3% відповідно.

Компанія очікує відобразити негрошове списання у розмірі 1,3 млрд. у звітності за третій квартал у зв'язку з бізнесом Philips Respironics. Цей підрозділ виробляє широкий спектр товарів для сну та дихання.

Philips надасть повну звітність за третій квартал 24 жовтня. У четвертому кварталі компанія очікує скорочення продажів на 4-6% (mid-single-digit decline). Липневий прогноз передбачав збільшення показника у другому півріччі на 6-9%.

Акції Philips втрачають у ціні 9,2% під час торгів у середу. З початку року ринкова вартість компанії впала на 57%, до 13,69 млрд євро.




Просмотров: 293
Другие новости