Компании

все компании

Саудівська Аравія випустила "зелені" держоблігації на $3 млрд

6 жовтня 2022 року, 15:28
Саудівська Аравія дебютувала на ринку із випуском "зелених" держоблігацій, розмістивши три випуски на загальну суму $3 млрд, повідомляє The Wall Street Journal.

Суверенний фонд Public Investment Fund (PIF) продав номіновані у доларах США папери з термінами погашення 5 років, 10 років та 100 років. Прибутковість перших двох випусків перевищила відповідно на 125 базисних пунктів та 165 б.п. прибутковість аналогічних за терміном обігу американських держоблігацій.

Обсяг продажів становив $1,25 млрд для кожного випуску. Прибутковість столітніх бондів становила 6,7% річних, обсяг розміщення – $500 млн. У розміщенні брали участь банки Citigroup, JPMorgan Chase та Goldman Sachs.

"Країни Перської затоки з початку року є найкращим місцем, щоб сховатися і пережити шторм. Особливо з такими цінами на нафту, як зараз", - вважає виконавчий директор з управління активами з фіксованою прибутковістю дубайської Arqaam Capital Зейна Різк.

Світовий ринок бондів опинився під тиском, оскільки центральні банки різних країн підвищують процентні ставки для боротьби з інфляцією, що призвело до падіння індексу облігацій Bloomberg Global Aggregate цього року на 19%.

Зазвичай сторічні бонди випускаються в сприятливіших ринкових умовах, але інвестори вважають, що ціна розміщення та сильне фінансове становище королівства зробили нинішній випуск привабливим.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 313
Другие новости