Компании

все компании

Світові музеї отримають у подарунок NFT-експонати знаменитого Бородянського півника

2 жовтня 2022 року, 17:53
Музей війни META HISTORY подарує світовим музеям спеціальні NFT із колекції "Неймовірний півник", які включатимуть точну цифрову 3D модель знаменитого майолікового півника, який пережив окупацію в Бородянці, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"Перше вручення NFT відбулося у віртуальному просторі на честь передачі Латвійському національному художньому музею та Національному художньому музею України у рамках презентації колекції The Incredible Rooster", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що поверхня кожного NFT-півняча розписана в стилі однієї з найкращих картин, що зберігається в експозиції музею, якому він буде подарований.
"Таким чином, два витвори мистецтва, об'єднуючись в одному, що символізують взаємозв'язок культур різних націй, з якими зараз співпрацює Україна", - йдеться у повідомленні.

Колекцію створено найбільшим благодійним NFT-проектом META HISTORY museum, щоб зібрати кошти на відновлення знакових культурних пам'яток України, що постраждали від війни.

Наголошується, що The Incredible Rooster відрізняється від інших колекцій Метамузея тим, що NFT з неї буде не продано, а подаровано.




Просмотров: 370
Другие новости