Компании

все компании

Ціни на нафту впевнено піднімаються, Brent - $85,11 за барель

27 вересня 2022 року, 16:16
Ціни на нафту набрали впевнені темпи підйому вдень у вівторок на занепокоєнні через скорочення пропозиції на ринку.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:35 МСК у вівторок становить $85,11 за барель, що на $1,05 (1,25%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,91 (1,19%), до $77,62 за барель. Трейдери стежать за ситуацією в Мексиканській затоці у зв'язку з ураганом "Ян", який набирає чинності. У Національному центрі США зі стеження за ураганами очікують, що "Ян" дістанеться Флориди до середини цього тижня.

Chevron Corp. оголосила про зупинення роботи двох видобувних платформ у Мексиканській затоці через ураган. Сукупний обсяг видобутку нафти цих двох платформах становить близько 120 тис. барелів на добу.

Британська ВР також має намір закрити дві платформи в регіоні, обсяги видобутку на кожній з яких перевищують 100 тис. барелів на добу. Крім того, ринок враховує, що країни ОПЕК+ можуть піти на скорочення рівнів видобутку нафти для того, щоб підштовхнути зростання цін. Раніше про це неодноразово заявляли представники об’єднання.

"Я думаю, що ОПЕК доведеться зробити це в якийсь момент, щоб скоротити пропозицію та спровокувати зростання цін", - зазначив голова Black Gold Investors Гері Росс. Для того, щоб підтримати ціни на рівні $90 за барель, ОПЕК буде необхідно скоротити видобуток на 1 млн б/д, згідно з розрахунками Росса. А поки що ОПЕК+ можуть скоротити видобуток принаймні на 500 тис. б/д, вважають в UBS.

Тим часом пропозиція нафтопродуктів може виявитися обмеженою у Франції. НПЗ TotalEnergies у Фейзені буде закрито принаймні до середини жовтня, повідомила французька профспілкова організація CGT. Завод, який виробляє до 40% нафтопродуктів у Франції, закрито з 16 вересня через технічні проблеми. Крім цього, два інших НПЗ TotalEnergies у Фо-Сюр-Мері та Порт-Жером-Граваншон закриті з минулого тижня через страйк робітників.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 457
Другие новости