Компании

все компании

Дослідження показало важливість ходьби для здоров'я

26 вересня 2022 року, 11:49
Дослідження, проведене в Європі, показало, що користь для здоров'я підвищується з кожним пройденим кроком, але пік досягає при позначці 10 000 кроків.

Підрахунок кроків може бути особливо важливим для людей, які займаються фізичними вправами не регулярно і не систематично, наприклад, працюючи по дому або в саду, прогулюючись із собакою.

«Примітно, що ми виявили взаємозв'язок між кроками, які ми робимо у повсякденному житті та нижчими ризиками виникнення ракових захворювань», - зазначив автор дослідження та професор Університету Південної Данії Борха дель Посо Крус.

«Дані, отримані в ході досліджень, можуть поповнити той кластер знань про фізичну активність, який стверджує, що вправи – це добре для здоров'я, – повідомив Ендрю Фріман, директор із профілактики серцево-судинних захворювань у Національному єврейському центрі здоров'я в Денвері, штат Колорадо.

"Фізична активність - це просто чудово!", - заявив Фріман. «І коли ви поєднуєте її з рослинною дієтою, достатньою кількістю сну і спілкуванням з друзями-це ваш чарівний рецепт. Це джерело молодості!».

Дель Позо Крус разом зі своєю командою опублікували аналогічне дослідження, що доводить, що прогулянка по 10 000 кроків на день знижує ризик розвитку деменції на 50%. Вже за 3 800 кроків цей ризик знижується на 25%.

Ходьба у швидкому темпі, 112 кроків за хвилину, протягом 30 хвилин здатна максимально знизити ризики виникнення деменції на 62%. Така прогулянка не обов'язково має тривати рівно 30 хвилин, її можна розтягнути та пройти протягом усього дня.

У новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі JAMA Internal Medicine, взяли участь 78 500 осіб віком від 40 до 79 з Англії, Шотландії та Уельсу. Вони мали носити фітнес-браслети з крокоміром протягом тижня.

Після проведеного аналізу активності отримані результати піддослідних поділили на дві категорії: ті, хто проходив менше 40 кроків за хвилину, що схоже на заняття домашніми справами, і тих, хто робив понад 40 кроків, це так звана «цілеспрямована» ходьба.

Третя категорія була виділена для пікових показників - тих, хто робив найбільшу кількість кроків за 30 хвилин.

Приблизно через сім років дослідники порівняли отримані результати з медичними картами досліджуваних, щоб простежити динаміку. Вони виявили, що люди, які проходили понад 80 кроків за хвилину, показали найбільш визначні результати у зниженні ризиків виникнення раку, серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.

Захворюваність на деменцію знизилася на 62%, серцево-судинними захворюваннями на 80%, і на 20% - на рак.




Просмотров: 956
Другие новости