Компании

все компании

Смерть від зараження COVID-19 продовжує знижуватися

24 вересня 2022 року, 14:30
Кількість смертей від зараження COVID-19 продовжує знижуватися і становить лише 10% від піку смертності в січні 2021 року, заявив "на полях" Генасамблеї ООН у Нью-Йорку голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєсус.

За його словами, які наводять західні ЗМІ, від COVID-19 вакцинувалися дві третини людства, у тому числі три чверті людей похилого віку та співробітників сфери охорони здоров'я.

Разом з тим, як зазначив Гебрейєсус, "до кінця (пандемії - ІФ) ще далеко, шлях все ще темний, з безліччю перешкод, що може поставити нас у глухий кут, якщо ми не виявимо обережність".

Раніше на цьому тижні президент Джо Байден висловив думку, що пандемія COVID-19 закінчилася, але визнав, що США все ще мають проблеми з вірусом. Згідно з оприлюдненим напередодні щотижневим епідеміологічним бюлетенем ВООЗ, рівні захворюваності та смертності від COVID-19 у світі за тиждень знизилися. Усього за тиждень по всьому світу було виявлено понад 3,2 млн нових випадків захворювання на COVID-19.

За весь період пандемії у світі було виявлено понад 613 млн. випадків зараження коронавірусом. Понад 6,5 млн людей померло від наслідків захворювання. У травні ВООЗ оприлюднила дослідження, згідно з яким від COVID-19 у світі у 2020-2021 роках могли померти до 17 млн ​​осіб.




Просмотров: 379
Другие новости