Компании

все компании

Нідерландське місто стало першим містом у світі, де заборонили рекламу м'ясних виробів

15 вересня 2022 року, 13:43
Нідерландський Харлем став першим містом у світі, у якому в рамках боротьби зі змінами клімату Землі заборонили рекламу м'ясних виробів на вулицях містах.

У місті, де проживає близько 160 тис. осіб, відповідну рекламу заборонять розміщувати на автобусах, на розтяжках та білбордах у громадських місцях. Щоправда, захід набуде чинності з 2024 року, коли закінчаться контракти з рекламодавцями. Раніше цю ініціативу запропонувала політична активістка із партії GroenLinks Зіггі Клазес.

Вона зізналася, що не думала про майбутній успіх цього починання в Харлемі. "Ми не дивимося, що люди печуть і смажать вдома, якщо люди хочуть продовжувати їсти м'ясо, чудово... звичайно, багато людей вважають це рішення обурливим та патерналістським, але також є багато людей, які вважають його чудовим", - зауважила вона. Наприклад, виробники м'яса звинуватили муніципальну владу в тому, що вони "зайшли надто далеко, говорячи людям, що їм краще".

Критики також заявили, що заборона порушує свободу слова та є лицемірством. Раніше автори низки досліджень заявили, що глобальне виробництво продовольства відповідає за третину парникових викидів, що розігрівають планету. Зокрема, звинувачення "подали" скотарству: ліси, що абсорбують вуглекислий газ, вирубують на пасовища; добрива, з яких вирощують корм худобі, забруднюють довкілля, а самі стада виробляють метан – сильний парниковий газ.

Нова заборона також торкнеться реклами польотів на Різдво, викопного палива та автотранспорту, що пересувається на ньому. У Greenpeace заявили, що якщо ЄС хоче до 2050 року скоротити до нуля викиди парникових газів, річне споживання м'яса треба скоротити в перерахунку на одну людину з 82,5 кг до 24 кг. У Нідерландах, які є найбільшим імпортером м'яса в ЄС, цей показник тепер становить 75,8 кг.




Просмотров: 440
Другие новости