Компании

все компании

Перестрахувальні злиття та поглинання у світі зупиняються через макроекономічні ризики - Fitch Ratings

10 серпня 2022 року, 14:44
Перестрахувальні злиття та поглинання у світі зупиняються через макроекономічні ризики - Fitch Ratings Операції зі злиття та поглинання у глобальному секторі перестрахування у 2023 році будуть обмежені на тлі побоювань інвесторів щодо макроекономічних ризиків та підвищених збитків від катастроф, пов'язаних зі зміною клімату, повідомляє Fitch Ratings на своєму сайті.

"Ми очікуємо, що перестраховики приділятимуть пріоритетну увагу ціноутворенню, управлінню ризиками та органічному зростанню, а не злиттям та поглинанням, оскільки вони борються з наслідками економічного спаду, високої інфляції та нестабільності фінансових ринків. Навіть якщо ринок перестрахування стане досить жорстким, щоб більш жорстким, щоб більш високим. ставки премій забезпечили значно більшу прибутковість, ми не очікуємо хвилі інтересу до придбання перестраховиків у найближчому майбутньому", - йдеться у повідомленні

Як зазначається, для традиційних перестраховиків можуть з'явитися можливості для підвищення цін та підвищення прибутковості, якщо зростання відсоткових ставок призведе до скорочення пропозиції альтернативного капіталу на ринку перестрахування, більша частина якого надходить через цінні папери, пов'язані зі страхуванням (ILS).

Постійно низькі відсоткові ставки після світової фінансової кризи залучили на ринок перестрахування багатьох нових інвесторів у пошуках вищої прибутковості, ніж та, яку можна було отримати на фінансових ринках. В останні роки інвестори ILS пішли з ринку після кількох років катастрофічних збитків, що перевищують середній рівень. Збереження цієї тенденції могло б сприяти розширенню ринку, що зміцнюється, і, безумовно, позитивно позначилося б на прибутковості традиційних перестраховиків, вважають у Fitch Ratings.




Просмотров: 546
Другие новости