Компании

все компании

Мобільна галузь України знаходиться у довгостроковому низхідному тренді - президент "Київстару"

4 серпня 2022 року, 15:04
Оператор "Київстар" очікує продовження падіння прибутковості мобільної галузі в Україні на тлі воєнних дій.

"Був тренд зростання перший-другий місяць (роки) до 24 лютого, потім була дивна, ситуативна, кризова гірка. І після цього ми починаємо спускатися. На жаль, у моєму розумінні ми знаходимося в довгостроковому низхідному тренді, і я буду дуже радий, якщо ми досягнемо дна до кінця цього року. Поки що ми просто рухаємося вниз", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров.

При цьому він зазначив, що з маржею ситуація суттєво гірша, оскільки сильно змінилася структура доходу: зріс низькомаржинальний міжнародний дохід, посилився вплив інфляції та девальвації, а додаткове навантаження на компанію надали соціальні ініціативи та безкоштовні сервіси, які надаються українцям під час активної фази війни.

"Потрібно розуміти: маржинальність близько 10% у бізнесі, який реінвестує понад 20% - це в принципі негативний результат на рівні чистого фінансового потоку", - наголосив Комаров.

Як повідомлялося, "Київстар" у другому кварталі 2022 року знизив показник EBITDA на 4,8% при зростанні виручки на 3,9% (у доларах – на 2%) порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 7,370 млрд грн.

"Київстар" – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 3G. Його послугами до кінця 2020 року користувалося близько 25,9 млн. абонентів мобільного зв'язку і близько 1,1 млн. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).


Повний текст інтерв'ю з президентом "Київстар" Олександром Комаровим буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 466
Другие новости