Компании

все компании

Фондові ринки країн АТР впевнено зростають у четвер

4 серпня 2022 року, 11:26
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону впевнено зростають у четвер на тлі зниження градуса геополітичної напруги у регіоні.

Останніми днями інвестори стежили за ситуацією навколо візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань. Китай, який вважає Тайвань своєю територією, заявляв, що здійснить "рішучі та серйозні" дії у відповідь на візит такого високопоставленого представника американської влади.

Пелосі прибула на Тайвань у вівторок увечері, провела низку зустрічей з представниками місцевої влади в середу і вирушила до наступної точки свого турне АТР - до Південної Кореї. "Незважаючи на послаблення занепокоєння, інвестори стежитимуть за потенційною ескалацією напруженості у відносинах між США та Китаєм. Можливість запровадження економічних санкцій Китаєм негативно позначиться на настрої ринку до ризику", - заявив аналітик ActivTrades Андерсон Альвс. Гонконгський Hang Seng до 8:15 кск зріс на 1,4%, шанхайський Shanghai Composite – на 0,15%.

Котирування акцій китайської Wharf Real Estate Investment Co., що працює у сфері нерухомості, зростають на 3,4%, незважаючи на те, що компанія звітувала про отримання чистих збитків у першому півріччі та падіння виручки на тлі зниження попиту через спалах коронавірусу. Серед лідерів зростання у гонконгському індексі торгуються папери інтернет-компаній JD.com Inc. (4,6%), Alibaba Group Holding Ltd. (+4%) та Meituan (+2,3%), а також автовиробника Geely Automobile Holdings Ltd. (+2,7%) та виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (+2,6%). Капіталізація оператора казино у Макао SJM Holdings Ltd. впала на 14% після оголошення про емісію облігацій на суму 2,94 млрд. гонконгських доларів ($374,5 млн.) для збільшення капіталу відповідно до нових вимог влади Макао.

 Японський індекс Nikkei 225 до 8:20 кск піднявся на 0,6%. У Японії активно дорожчають акції автовиробника Subaru Corp. (+8,4%) і напівпровідникові компоненти Tokyo Electron Ltd. (+3,3%) та Advantest Corp. (+3%). Південнокорейський індекс Kospi додав 0,4%. Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. зростає на 0,7%. Акції великого південнокорейського автовиробника Kia Corp. дешевшають на 0,3%, папери виробника електроніки LG Electronics Inc. додають у ціні 2,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 0,07%. У лідерах зростання в Австралії акції оператора платіжної системи Tyro Payments Ltd. (+14,6%), біофармацевтичної Imugene Ltd. (+12%) та букмекера Pointsbet Holdings Ltd. (+10,2%). Профіцит зовнішньоторговельного балансу Австралії в червні побив рекорд і становив 17,67 млрд австралійських доларів ($12,28 млрд), повідомило статистичне відомство країни. Обсяг експорту підскочив на 5,1%, до 61,527 млрд доларів, головним чином завдяки зростанню постачання залізняку. Імпорт у червні збільшився лише на 0,7%, до 43,857 млрд доларів.




Просмотров: 414
Другие новости