Компании

все компании

Європейські фондові індекси піднімаються під час перших торгів

1 серпня 2022 року, 12:27
Європейські фондові індекси піднімаються під час перших торгів цього місяця після того, як вони зафіксували найкращу динаміку з листопада 2020 року за підсумками липня.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:00 мск підріс на 0,18% і склав 439,07 пункту. Британський FTSE 100, німецький DAX та французький САС 40 піднялися на цей час на 0,3% кожен.

Італійська FTSE MIB додала 0,5%, іспанська IBEX 35 - 0,7%. Інвестори оцінюють нову порцію корпоративних звітностей та статистичні дані. Роздрібний продаж у Німеччині в червні несподівано впав на 1,6% щодо попереднього місяця, свідчать дані Федерального статистичного агентства країни (Destatis). Аналітики, опитані Trading Economics, в середньому очікували на підвищення на 0,2%.

Падіння роздрібних продажів пов'язане з високою інфляцією, яка значно впливає на споживчі настрої, зазначають у Destatis. Рівень безробіття в Італії в червні опустився до 8,1% з 8,2% на місяць раніше, показали дані статистичного відомства країни IStat. Показник співпав із очікуваннями аналітиків, опитаних Trading Economics.

Котирування акцій британського банку HSBC Holdings Plc зростають на 5,7% після виходу звітності за другий квартал. Банк наростив чистий прибуток на 62% і оголосив про поновлення виплат квартальних дивідендів у 2023 році. Ціна акцій австрійської банківської групи Erste Group Bank AG знижується на 0,3%, хоча вона прозвітувала про значне зростання чистого прибутку в першому півріччі через підвищення процентних ставок.

Папери нідерландського пивоварного концерну Heineken NV дешевшають на 0,6%, незважаючи на те, що компанія в квітні-червні збільшила чистий прибуток і виручку краща за прогнози аналітиків. Німецький розробник SAP SE повідомив про запуск зворотного викупу акцій на суму 500 млн євро. Акції компанії зростають у ціні на 0,6%. У лідерах зростання серед компонентів Stoxx 600 торгуються акції британської компанії Quilter Plc (+12,6%), шведської нафтогазової компанії Orron Energy AB (+9%) та німецького виробника військової техніки Rheinmetall AG (+6%).




Просмотров: 313
Другие новости