Компании

все компании

Міністерство освіти дало рекомендації щодо організації освітньої діяльності у позашкільній освіті

30 липня 2022 року, 14:40
Міністерство освіти і науки України опублікувало рекомендації щодо організації освітньої діяльності в закладах позашкільної освіти у 2022/23 навчальному році.

«У новому 2022/23 навчальному році освітню діяльність у закладах позашкільної освіти МОН рекомендує розпочати 1 вересня 2022 року. Форма організації освітнього процесу (очна, дистанційна, змішана) визначається залежно від ситуації із безпекою у кожному населеному пункті», - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

У відомстві зазначають, що керівники навчальних закладів несуть персональну відповідальність за організацію безпечних умов для претендентів на освіту та всіх працівників установи у разі проведення освітнього процесу в очному форматі.

«Освітній процес у очному режимі здійснюється у приміщеннях чи будинках у межах розрахункової ємності споруд цивільного захисту, які можуть бути використані для укриття у разі сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів», - йдеться у повідомленні.

Проведення дистанційного освітнього процесу на території ведення бойових дій та тимчасово окупованих територіях запроваджується наказом (розпорядженням) засновника навчального закладу за погодженням з керівником адміністрації (без обов'язкового укладання трудового договору про дистанційну роботу у письмовій формі; головною умовою є своєчасне виконання завдань).

«Установи позашкільної освіти на підконтрольній Україні території виконують не лише освітню, а й виховну та соціальну функції, забезпечують психологічну підтримку та змістовне дозвілля для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб. Ці заклади ефективно займаються патріотичним вихованням дітей та молоді, організовуючи військово-патріотичні заходи, благодійні та волонтерські акції», - заявляють у Міносвіти.

Згідно з повідомленням, за даними державної статистики, станом на 1 січня 2022 року в системі освіти працювало 1263 заклади позашкільної освіти, які відвідували понад 1 млн 14 тис. дітей.

Станом на 25 липня 2022 року зруйновано 12 закладів позашкільної освіти та 60 пошкоджено. Найбільше постраждали установи Донецької, Харківської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.




Просмотров: 497
Другие новости