Компании

все компании

Віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек закликав готуватися до погіршення ситуації із газом

26 липня 2022 року, 13:58
Віце-канцлер, міністр у справах економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек назвав ситуацію із забезпеченням газу в країні "серйозною" та закликав до скорочення його споживання на 15-20%.

В ефірі телеканалу ARD він, посилаючись на оголошення "Газпрому" про подальше скорочення постачання палива з 27 липня, сказав, що "до цього треба бути готовим", і "це серйозна ситуація".

Хабек зазначив, що Німеччина продовжить отримувати газ з Нідерландів та Норвегії, "ми зможемо продовжувати заповнювати сховища, але як швидко і в яких обсягах" буде ясно пізніше. Він додав, що "у нас не буде газу удосталь".

Міністр звернувся із закликом скоротити споживання газу на 15-20%, щоб уникнути того, що "певні виробничі ланцюжки просто перестануть існувати в Німеччині чи Європі".

Чиновник пообіцяв, що у разі дефіциту газу насамперед постраждають промислові галузі, тоді як будуть вжиті заходи щодо забезпечення житлових будинків та таких об'єктів інфраструктури, як лікарні.

В інтерв'ю агентству DPA Хабек заявив, що не бачить "технічних причин" скорочення постачань "Газпромом".

Як раніше повідомив "Газпром", прокачування газу Північним потоком з середи скоротиться до однієї п'ятої від його потужності.ти

теги: Газ, Хабек



Просмотров: 1274
Другие новости