Компании

все компании

Інфляція в єврозоні досягла рекорду

19 липня 2022 року, 13:30
Споживчі ціни в єврозоні у червні збільшилися на 8,6% у річному вираженні, свідчать остаточні дані Статистичного управління Європейського Союзу.
Показник є максимальним із початку розрахунку даних.

Таким чином, інфляція у регіоні прискорилася порівняно з 8,1% у травні.

Остаточні дані збіглися з попередніми. Аналітики, опитані Trading Economics, також не очікували перегляду попередньої оцінки.
Зростання споживчих цін порівняно з попереднім місяцем склало 0,8%, як і в травні.

Інфляція перевищує цільовий показник Європейського центрального банку (ЄЦБ), що становить 2% більш ніж у чотири рази. Наступне засідання ЄЦБ відбудеться в четвер, і є ймовірність, що за його підсумками ключові процентні ставки будуть підвищені відразу на 50 базисних пунктів, а не на 25 б.п.

За даними Eurostat, енергоресурси підскочили у ціні на 42% порівняно з червнем минулого року. Продукти харчування, алкоголь та тютюн зросли у ціні на 3,7%, промислові товари – на 4,3%, послуги – на 3,4%.

Споживчі ціни без урахування продуктів харчування та енергоносіїв минулого місяця збільшилися на 3,7% у річному вираженні порівняно з 3,8% у травні.
У Євросоюзі інфляція у червні прискорилася до 9,6% у річному вираженні з травневих 8,8%.

Найнижча інфляція в ЄС була зафіксована на Мальті (6,1%), у Франції (6,5%) та у Фінляндії (8,1%), найвища – в Естонії (22%), Литві (20,5%) ) та Латвії (19,2%).




Просмотров: 670
Другие новости