Компании

все компании

Ввезення племінних ресурсів свійської птиці в Україну скоротилося на 34%

18 липня 2022 року, 10:48
Ввезення племінних ресурсів свійської птиці в Україну з початку року скоротилося на 34% і становить 33,2 млн голів, зокрема імпорт добових курчат м'ясних порід скоротився на 34,5% - до 27,8 млн голів, курчат яєчних порід - на 28,2%, до 2,4 млн голів.

Як повідомляється на сайті профільної асоціації "Союз птахівників України" (СПУ), до такого скорочення призвело російське повномасштабне вторгнення, яке спричинило порушення технологічних циклів вирощування та утримання птиці, а також негативно позначилося на обсягах постачання молодняку та комплектуванні виробничих потужностей.

За даними СПУ, у першому півріччі Україна взагалі не імпортувала добового молодняку гусей та цесарок, ввезення індиків скоротилося на 50%, а качок – на 78%.

Організація уточнила, що найбільше живого птаха ввозять в Україну з Польщі, Угорщини, Німеччини та Чехії.

Як повідомляється з посиланням на Держслужбу статистики, станом на 1 лютого 2022 року загальне поголів'я свійської птиці в Україні зросло на 0,7% порівняно з показником на ту саму дату минулого року, до 193,9 млн голів. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну даних про поголів'я сільгосптварин в Україні не оприлюднювали.





Просмотров: 355
Другие новости