Компании

все компании

Андрей Герус: У нас 2 крупних держпідприємства, які виставлялись на приватизацію на першому етапі

25 серпня 2015 року, 13:16
Андрей Герус: У нас 2 крупних держпідприємства, які виставлялись на приватизацію на першому етапі У нас 2 крупних держпідприємства, які виставлялись на приватизацію на першому етапі: ПАТ "Центренерго" і ПАТ "Одеський Припортовий Завод". Ці підприємства є крупними споживачами газу, н-д, ОПЗ споживає 1,2-1,8 млрд м. куб. газу у рік.

У вкладенні комерційний прайс на газ у серпні - трейдери продають з дисконтом 1700-1800 грн. за тис. м. куб. від граничної ціни.

Те, що знаю я, ОПЗ та ЦЕ купують газ не по ціні, як у комерційній пропозиції, а набагато вище (ближче до граничної НКРЕКП). Звісно, ціни не публікують. Купують цей газ не у державного Нафтогазу, а у таких самих приватних трейдерів. А якщо дисконт менший хоча б на 1000 грн, то це дає 1,2-1,8 млрд. грн. по року недоотриманого або вимитого на сторону прибутку.

І це не випадок, де рядовий ГАІшник чи митник на Закарпатті взяв взятку, бо ще не вдалося змінити всю систему. Це величезні держ. підприємства, про які всі все знають. І приватизацію знову трішечки відклали.

Изображение

По материалам: facebook





Просмотров: 1654
Другие новости