Компании

все компании

Директором Департаменту фінансової стабільності Національного банку України призначено Віталія Ваврищука

11 березня 2015 року, 16:24

Директором Департаменту фінансової стабільності Національного банку України 10 березня 2015 року призначено Віталія Ваврищука. Директор Департаменту фінансової стабільності за посадою входить до складу Комітету з монетарної політики Національного банку України.

Віталій Ваврищук має понад десятирічний досвід роботи у сфері макроекономічного аналізу та досліджень банківського сектору. У 2003 році він отримав диплом магістра Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Київської Школи Економіки (KSE) за спеціальністю "Економічна теорія". Він працював економістом Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна, а також аналітиком інвестиційних компаній DragonCapital та ConcordeCapital. З 2012 року і до призначення в Національний банк України обіймав посаду керівника аналітичного відділу компанії SP Advisors.

Коментуючи своє призначення, Віталій Ваврищук зазначив, що налаштований на напружену і конструктивну роботу заради відновлення довіри бізнесу та населення до вітчизняної фінансової системи. "Сьогодні перед командою Національного банку постав без перебільшення амбітний виклик – закласти новий фундамент стабільної фінансової системи, що є необхідною передумовою для сталого економічного зростання в Україні. Я готовий долучитися до цієї справи і докладу максимум зусиль для розбудови ефективного та надійного фінансового сектору", – заявив Віталій Ваврищук.

Довідково.

Департамент фінансової стабільності Національного банку України виконує функції макропруденційного нагляду та регулювання банківського сектору. Основні завдання діяльності цього департаменту – аналіз системних ризиків банківського сектору, розроблення інструментарію макропруденційної політики для запобігання системним кризам і мінімізації негативних наслідків макроекономічних шоків. Також до його функцій належить розроблення модельного інструментарію для стрес-тестування окремих банків і банківського сектору в цілому.

По материалам: bank.gov.ua





Просмотров: 997
Другие новости