Технології

Технології 30.05.2024

Китай запроваджує контроль за експортом технологій та обладнання для авіаційній промисловості

Влада Китаю запроваджує обмеження на експорт технологій, програмного забезпечення та обладнання, що використовуються в авіаційній промисловості.

Китай експорт контроль обладнання технологія авіаційна промисловость
Технології 24.05.2024

Південна Корея надасть підтримку напівпровідниковій галузі понад $19 млрд

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль представив у четвер пакет стимулюючих заходів на суму 26 трлн вон (понад $19 млрд) для підтримки вітчизняної напівпровідникової галузі.

Південна Корея
Технології 23.05.2024

Nvidia обганяє за капіталізацією весь фондовий ринок Німеччини

Ринкова вартість Nvidia Corp. може перевищити капіталізацію всіх компаній Німеччини, що торгуються на біржі, разом узятих, пише MarketWatch з посиланням на дані FactSet.

Німеччина Nvidia
Технології 23.05.2024

Xiaomi увеличила выручку, показатель превзошел прогнозы

Китайский производитель потребительской электроники Xiaomi (SPB: 1810) увеличил выручку в первом квартале на 27%, при этом его чистая прибыль уменьшилась на 0,5%.

Xiaomi выручка
Технології 23.05.2024

Nvidia увеличила чистую прибыль в 7 раз и анонсировала сплит акций

Американский производитель графических процессоров Nvidia Corp. увеличил чистую прибыль в первом квартале 2025 финансового года более чем в семь раз, выручку в 3,6 раза, причем оба показателя достигли рекордов.

прибыль Nvidia акция
Технології 23.05.2024

LVMH расширяет партнерство с Alibaba в сфере облачных сервисов и ИИ

Крупнейший мировой производитель товаров класса люкс LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA расширяет партнерство с Alibaba Group Holding, планируя активнее использовать возможности китайского интернет-гиганта в сфере облачных сервисов и искусственного интеллекта, а также увеличить присутствие в Китае.

Alibaba партнерство LVMH ИИ
Технології 21.05.2024

NovaPay планирует побороться с банками за зарплатные карты

Владельцы карты международного финансового сервиса NovaPay могут получать на нее заработную плату от любого украинского работодателя, сообщила пресс-служба NovaPay во вторник.

Банк NovaPay зарплатные карты
Технології 20.05.2024

New Shepard здійснив успішний суборбітальний комерційний політ з екіпажем

Американський багаторазовий корабель New Shepard у неділю здійснив успішний суборбітальний комерційний політ з екіпажем у складі шести космічних туристів, повідомила компанія-розробник Blue Origin.

New Shepard екіпаж космічний турист
Технології 16.05.2024

Siemens отримала чистий прибуток кращий за прогноз, та продає Innomotics за 3,5 млрд євро

Найбільший в Європі промисловий конгломерат Siemens AG у другому кварталі 2024 фінансового року скоротив чистий прибуток на 41%, що краще за прогноз.

Siemens прибуток Innomotics
Технології 15.05.2024

Alphabet представила ШІ-асистента на основі моделі Gemini

Американська Alphabet Inc., що володіє Google, під час щорічної конференції для розробників представила програму Project Astra на основі штучного інтелекту (ШІ), яка може в реальному часі відповідати на запити з використанням відео, аудіо та тексту, пише Financial Times.

Alphabet Gemini ШІ-асистент