Ліквідність знову скорочується



19 січня 2018 года
ICU

Після двох днів слабкого зростання, у середу загальний обсяг ліквідності у банківській системі скоротився на 1.01 млрд, до чергового мінімуму цього року -- 97,88 млрд грн. Відбулося це після придбання ОВДП та повернення частини кредиту овернайт. Залишки коштів на коррахунках банків у НБУ скоротились на 0.95 млрд грн, а вкладення у депозитні сертифікати зменшилися лише на якихось 0.06 млрд грн.

Вплив автономних чинників був позитивним, але незначним. Немонетарні операції спричинили притік коштів у сумі 0.29 млрд грн, що складався з незначного притоку від Держказначейства та збільшення резервів через операції з готівкою. У той же час, банк повернув 0.70 млрд кредиту овернайт, що і спричинило основну частину відтоку, до того ж додатково НБУ абсорбував 0.60 млрд через продаж валюти.

Висновок: Ліквідність очікувано скоротилася, встановивши новий мінімум року. Подальша динаміка залишатиметься залежною від операцій НБУ з валютою та з підтримки ліквідності банків. Додатково впливатимуть і операції Держказначейства, що наступного тижня збільшать свій негативний вплив через сплату податків.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании