Первинний аукціон: дохідності незмінні



17 січня 2018 года
ICU

Учора Міністерство фінансів пропонувало ринку облігації з термінами обігу від трьох місяців до трьох років, але розмістилися тільки короткострокові ОВДП з термінами обігу від трьох до дев'яти місяців. При цьому попит на 3-місячні та 6-місячні інструменти був задоволений повністю, а за 9-місячними було задоволено лише половину заявок за ставкою 15.75%. Попит на 3-річні облігації був відхилений повністю.

Дохідності 3-місячних та 6-місячних ОВДП залишились незмінними з попередніх розміщень, і усі конкурентні заявки на ці інструменти було подано за ставкою 16.00%. Відхилений попит на 9-місячні облігації теж сягав 16.00%. А от за 3-річними ОВДП емітента не задовольнили ні 16.00, ні 15.70%.

Висновок: Мінфін продовжує залучати кошти до бюджету за ставками, що встановились у грудні та на минулому тижні. А враховуючи низькі обсяги витрат з бюджету, це може свідчити про суттєву потребу у фінансуванні через необхідність як значних виплат за боргом, так і відшкодування ПДВ та поточних витрат бюджету пізніше цього місяця.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании