Приватбанк докапіталізовано на 16 млрд грн



28 грудня 2017 года
ICU

Приватбанк отримав другий і останній транш із погодженої в липні Кабміном докапіталізації в 38 млрд. Затримка в майже 6 місяців була викликана необхідністю оцінити якість та юридичні права на низку об'єктів, які банк взяв на свій баланс, -- у тому числі лізинговий портфель.

Таким чином, загальний обсяг ОВДП, випущених Мінфіном, склав 155.3 млрд грн. Незважаючи на майже 100% резерв, сформований під портфель корпоративних кредитів, Приватбанк може потребувати докапіталізації у майбутньому, якщо в судовому порядку буде оскаржена процедура бейл-іну, по якій 29.4 млрд грн коштів пов'язаних сторін та інших кредиторів банку конвертували в капітал.

Саме після докапіталізації обсяг ОВДП в обігу значно зріс. Загальне збільшення склало 16.29 млрд грн, з яких випуск для Приватбанку становив понад 16.00 млрд. Решта приросту відбувалось переважно за рахунок розміщення на первинному ринку 0.25 млрд грн нових ОВДП з термінами обігу від трьох до десяти місяців.

У підсумку, структура власників ОВДП зазнала певних змін. Так, частка банків у загальному обсязі ОВДП зросла до 47.61% та наблизилась до частки НБУ, яка знизилась і тепер складає 48.55%. Частки небанківських установ та нерезидентів скоротилися до 2.94% та 0.70% без суттєвих змін портфелів у грошовому вимірі. Лише частка фізичних осіб не змінилась, залишаючись на рівні 0.20%.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании