Значний неконкурентний попит



27 грудня 2017 года
ICU

Учора Міністерство фінансів залучило кошти строком до півтора року, де гривневі інструменти були короткостроковими, а облігації номіновані в євро -- з терміном погашення менше ніж півтора роки. Усього за даними Мінфіну до бюджету було залучено 1.58 млрд грн, з яких лише 0.25 млрд грн було запозичено у національній валюті.

За гривневими ОВДП дохідності розташувались досить очікувано, у діапазоні 15.85%-16.00%, де найвища ставка була за 3-місячними облігаціями. А от за інструментами в євро дохідність залишилася незмінною, на рівні 3.95% річних.

Висновок: Мінфін несуттєво змінив рівень дохідності облігацій порівняно з минулим аукціоном, а от обсяг скоротився дуже суттєво. При цьому обсяг попиту на ОВДП номіновані в євро зріс і склав понад 40 млн євро. Варто зазначити, що значну частину попиту, особливо на 3-місячні ОВДП та облігації в євро було подано за неконкурентними заявками. Це дозволило Мінфіну закріпити рівні дохідності близько до минулого аукціону, даючи зрозуміти, що подальшого зростання ставок може не бути.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании