НБУ продовжує підтримувати ліквідність



22 грудня 2017 года
ICU

У середу НБУ черговий раз збільшив обсяг вливань у банківську систему, надавши додатково 1.51 млрд грн кредитів, з яких 1.50 млрд -- строком на два тижні одному банку. Це дозволило загальному обсягу ліквідності скоротитись лише на 2.90 млрд попри значний негативний вплив автономних чинників, який склав 4.41 млрд. Залишки на коррахунках банків у НБУ скоротились на 2.43 млрд грн, а вкладення у депозитні сертифікати - на 0.48 млрд.

Відтік коштів був спровокований у першу чергу операціями Держказначейства, що склали 4.05 млрд грн. І це попри досить невеликий обсяг зібраних податків (4.6 млрд.). Додатково через конвертацію резервних грошей у готівку було вилучено 0.44 млрд грн, а компенсацією був лише притік за іншими операціями у сумі 0.08 млрд.

Висновок: Наразі ситуація виглядає так, що відбулись перші виплати за депозитами місцевих бюджетів, які склали вочевидь близько 4-5 млрд грн, що і стало причиною відтоку коштів з банківської системи. Водночас, учора було здійснено відшкодування ПДВ у сумі 3.18 млрд грн, що має посприяти стабілізації ліквідності.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании