Ліквідність балансує біля 82 млрд грн



20 грудня 2017 года
ICU

У перший день тижня загальний обсяг ліквідності у банківській системі практично не змінився, скоротившись лише на 0.13 млрд грн після значних перетоків коштів. При цьому структура ліквідності змінилася несуттєво: залишки на коррахунках у НБУ зменшилися на 1.80 млрд грн, а вкладення у депсертифікати зросли на 1.68 млрд грн. При цьому перетоки відбувались і за монетарними операціями, і за автономними чинниками.

Автономні чинники третій день поспіль надавали підтримку ліквідності, але цього разу сальдо було значним і переважно позитивним за усіма складовими: відбувся притік коштів від Держказначейства і банки вперше з початку місяця змінили підсумок конвертації, повернувши готівку у резерви. У той же час сальдо монетарних операцій було негативним. НБУ продав значний обсяг валюти та вилучив понад 2 млрд гривневих коштів, компенсувавши тільки 0.50 млрд через збільшення кредитів овернайт.

Висновок: Наразі ліквідність могла досягти мінімуму другої половини грудня і найближчі тижні відбуватиметься переважно її зростання із можливими незначними коливаннями. Держказначейство сплатило учора 1.22 млрд грн відшкодування ПДВ, чим має суттєво підтримати ліквідність і знизити ризик скорочення.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании