Банки акумулюють кошти на коррахунках



14 грудня 2017 года
ICU

У вівторок банки продовжили накопичувати резервні гроші на рахунках у НБУ, збільшивши залишки на коррахунках ще на 5.41 млрд грн, до 59.55 млрд грн, максимального рівня цього року. При цьому 4.63 млрд грн було вилучено з депозитних сертифікатів та встановлено мінімальний рекордний рівень цього року. Банки отримали погашення 7.22 млрд грн двотижневих депсертифікатів, але збільшили вкладення у депсертифікати овернайт усього на 2.56 млрд грн.

Зростанню ліквідності третій день поспіль посприяло Держказначейство, здійснивши витрат на 1.60 млрд грн більше ніж отримало доходів. Цим було компенсовано відтік коштів у готівку та забезпечено 0.78 млрд грн зростання ліквідності. НБУ не проводив додаткових монетарних операцій, що могли вплинути на ліквідність у цілому.

Висновок: Ліквідність наблизилася до рівня 80 млрд грн і перевищить його за рахунок кредитів рефінансування НБУ. Казначейство відшкодувало вчора 0.83 млрд грн ПДВ, чим може зменшити негативний вплив від боргових операцій, а разом з притоком коштів від НБУ - посприяти подальшому зростанню ліквідності. Далі відновлення ліквідності може продовжитися, особливо за умови значного відшкодування ПДВ. Протe відновлeння нe будe суттєвим, бо наступного тижня вже почнуться значні щомісячні податкові платежі. Крім того, на ліквідність тиснутиме і повернення депозитів місцевих бюджетів.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании