Гривня стабілізувалась



20 грудня 2017 года
ICU

Валютний аукціон, який НБУ провів у понеділок, а також нещодавнє підвищення ключової відсоткової ставки до 14.5% допомогли гривні стабілізуватися, однак поки що не призвели до її посилення. За підсумком понеділка гривня дещо послабилася, до 27.8843 грн/дол, на тлі все ще підвищеного попиту на валюту через панічні настрої імпортерів. На готівковому ринку долар можна було купити за 28.08 грн, продаж становив 27.79 грн/дол. Торгово-зважений індекс гривні (очищений на індекси споживчих цін) знизився на 0.58% -- до 107.75. У річному вираженні торгово-зважений індекс на 4.16% нижчий за показник у 112.43 р/р і це означає, що купівельна спроможність гривні знизилася на 4.16% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Незважаючи на позитивні дані стосовно ринку нерухомості, американський долар торгувався нижче проти кошика інших світових валют. Кількість новобудов минулого місяця неочікувано зросла, а кількість дозволів на нове будівництво зменшилася менше ніж прогнозувалося. Проте інвестори очікують на голосування податкової реформи, яке має відбутися найближчими днями і тому не є активними на ринку. Таким чином, індекс американського долара (DXY) знизився на 0.3%, до 93.44.

На тлі слабкого долара євро посилився на 0.5%, до 1.1840 дол/євро. У той же час, китайський юань зміцнився на 0.2%, до 6.6047 юань/дол, отримавши підтримку після публікації оновленого прогнозу Світового Банку щодо зростання економіки Піднебесної у цьому році -- очікування було покращено до 6.8% порівняно з попередньою оцінкою на рівні 6.7%.

Завдяки підвищенню апетиту інвесторів до ризикових активів та наближенню періоду податкових платежів російський рубль залишався стабільним протягом торгової сесії у вівторок, послабившись лиш незначно -- на 0.1%, до 58.7749 руб/дол.

Источник: ICU

Другие обзоры рынка от ICU


Компании

все компании