Компании

все компании

Технології

IBM увеличила выручку на 4%

Американская International Business Machines (IBM) отчиталась о росте прибыли и выручки по итогам четвертого квартала 2023 года, причем оба показателя оказались лучше прогнозов.

26 січня 2024 года, 09:00 // IBM, выручка

ASML отримав рекордний чистий прибуток, обсяг замовлень злетів утричі

Нідерландський виробник обладнання для випуску чіпів ASML Holding NV у четвертому кварталі 2023 року несподівано збільшив чистий прибуток на 8,2% щодо попередніх трьох місяців.

25 січня 2024 года, 13:57 // ASML, прибуток

Дания выделит 13.3 млн долларов на киберзащиту Украины

Дания вносит 91 миллион датских крон (13,3 млн долларов) на проекты по поддержке развития кибербезопасности и обороны Вооруженных сил Украины и Министерства обороны Украины.

25 січня 2024 года, 13:50 // Дания, киберзащита

"IT-Ресурс" хоче купити Миронівський автоагрегатний завод під Києвом

ТОВ "IT-Ресурс" (Харків), основною спеціалізацією якого вказано відновлення відсортованих відходів, має намір придбати 79,2916% акцій ПрАТ "Миронівський автоагрегатний завод" (МААЗ, Миронівка Київської обл.).

25 січня 2024 года, 12:44 // IT-Ресурс, Миронівський автоагрегатний завод

Данія виділить 13.3 млн доларів на кіберзахист України

Данія вносить 91 мільйон данських крон (13,3 млн доларів) на проєкти з підтримки розвитку кібербезпеки та оборони Збройних сил України та Міністерства оборони України.

25 січня 2024 года, 11:49 // Данія, кіберзахист

ОТП Банк использует новейшие технологии для развития услуг факторинга - Л.Заика

ОТП Банк использует новейшие технологии для развития услуг факторингового финансирования, что позволяет значительно ускорить рабочие процессы и предоставлять финансирование клиентам быстрее. Об этом рассказала Начальник Отдела факторингового финансирования ОТП Банка Лина Заика во время круглого стола на тему: "Как факторинг может поддержать развитие бизнеса во время войны", организованного "Финансовым клубом".

24 січня 2024 года, 13:21 // ОТП Банк, Факторинг, Технологии, Заика

ОТП Банк використовує новітні технології для розвитку послуг факторингу – Л.Заіка

ОТП Банк використовує новітні технології для розвитку послуг факторингового фінансування, що дозволяє значно прискорити робочі процеси та надавати фінансування клієнтам швидше. Про це розповіла Начальник Відділу факторингового фінансування ОТП Банку Ліна Заіка під час круглого столу на тему: «Як факторинг може підтримати розвиток бізнесу під час війни», організованого «Фінансовим клубом».

24 січня 2024 года, 11:13 // ОТП Банк, Факторинг, технології, Заіка

Шведський Ericsson скоротив чистий прибуток у 1,8 раза

Шведський виробник телекомунікаційного устаткування Ericsson AB у четвертому кварталі знизив чистий прибуток у 1,8 раза (на 44%), однак результат виявився трохи кращим за очікування експертів.

23 січня 2024 года, 19:24 // Ericsson, прибуток

NASA відновило зв'язок із марсіанським вертольотом Ingenuity

Фахівці лабораторії реактивного руху NASA в неділю відновили зв'язок з американським марсіанським вертольотом Ingenuity.

22 січня 2024 года, 17:19 // NASA, Ingenuity, вертольот

Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia виведуть прибуток компаній S&P 500 у плюс

Американські Apple Inc., Microsoft Corp., Meta, Amazon.com Inc., Alphabet Inc. і Nvidia Corp., які поряд з Tesla входять до так званої "чудової сімки" (Magnificent Seven) технологічних компаній, забезпечать основну частину зростання прибутків компаній Standard & Poor's 500 у четвертому кварталі 2023 року, вважають аналітики Bank of America.

22 січня 2024 года, 17:18 // Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Meta

Іран вивів на орбіту супутник "Сорайя"

Іран повідомив про успішне виведення на низьку навколоземну орбіту супутника "Сорайя", повідомляє в суботу агентство ЕФЕ.

22 січня 2024 года, 14:52 // Іран, орбіта, супутник, Сорайя

Sony розірвала угоду про злиття з Zee на $10 млрд

Японська Sony розірвала угоду про злиття з індійською медіагрупою Zee Entertainment через два роки після її підписання, пише Financial Times з посиланням на заяву Sony.

22 січня 2024 года, 12:26 // Sony, Zee

Корабель Crew Dragon із туристами зістикувався з МКС - NASA

Багаторазовий пілотований корабель Crew Dragon компанії SpaceX з космічними туристами на борту в суботу пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС) в рамках комерційної програми Axiom, повідомило NASA.

21 січня 2024 года, 10:19 // NASA, турист, МКС, Crew Dragon

Apple може дозволити безконтактну оплату на своїх пристроях не через Apple Pay

Американська Apple Inc. готова дозволити безконтактну оплату за допомогою пристроїв на базі iOS через мобільні гаманці та платіжні сервіси інших провайдерів у Європейській економічній зоні (ЄЕЗ) для зняття пов'язаних із конкуренцією побоювань Європейської комісії (ЄК), ідеться у пресрелізі ЄК.

20 січня 2024 года, 16:45 // Apple, Apple Pay

Американські біткойн-ETF залучили $871 млн за три дні

Американські ETF, що інвестують безпосередньо в біткойн, зафіксували чистий приплив коштів інвесторів у розмірі $871 млн за перші три дні торгів після схвалення запуску таких фондів Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) США, пише Financial Times з посиланням на дані CoinShares.

18 січня 2024 года, 10:02 // ETF, біткойн