Компании

все компании

Агрогрупа "Кернел" завершує будівництво заводу в Хмельницькій області

31 травня 2023 року, 18:59
Агропромислова група "Кернел" завершує будівництво Старокостянтинівського олійноекстракційного заводу (ОЕЗ) у Хмельницькій області, повідомив CEO агрохолдингу Євген Осипов на міжнародній зерновій конференції Grain Ukraine-2023.

"Уже наступного року закінчимо будівництво Старокостянтинівського олійноекстракційного заводу, який зможе щорічно переробляти 1 млн тонн соняшнику", - наведено його слова в повідомленні на Facebook-сторінці компанії в середу.

За інформацією Осипова, в останні кілька років "Кернел" інвестував у ринок України понад $800 млн.

"Кожна наша ініціатива реалізується з метою зміцнення аграрного потенціалу країни. Ми повинні бути готові приймати продукцію українських фермерів вчасно. Ми повинні надавати весь необхідний сервіс нашому аграрію, щоб він міг збути продукцію, отримати необхідні ресурси і вкласти їх у виробництво", - підкреслив він.

Осипов уточнив, що "Кернел" має намір нарощувати обсяги переробки і виробляти продукти з доданою вартістю. Для цього важливо вибудувати ефективну логістику для партнерів компанії для експорту їхньої продукції.

"Наше завдання - підвищувати ефективність системи бізнесу", - пояснив СЕО "Кернела".

Як повідомлялося, у лютому 2023 року "Кернел" придбав річковий термінал "Дунай Пром Агро" в українському порту Рені на Дунаї.

Агрохолдинг "Кернел" до війни посідав перше місце у світі за виробництвом соняшникової олії (приблизно 7% світового виробництва) та її експортом (приблизно 12%). Компанія є одним з найбільших виробників і продавців бутильованої олії в Україні. Крім того, "Кернел" займається вирощуванням агропродукції та її реалізацією.

Найбільший співвласник "Кернела" через Namsen Ltd. - український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 41,3% - нещодавно запропонував делістинг компанії з Варшавської фондової біржі та викуп акцій в інших акціонерів.

За перше півріччя 2023 фінансового року (ФР, липень-грудень 2022 року) "Кернел" скоротив чистий прибуток порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12,6% - до $370,3




Просмотров: 572
Другие новости