Компании

все компании

Фондові індекси АТР піднімаються в понеділок

29 травня 2023 року, 11:55
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону здебільшого піднімаються в понеділок, винятком є гонконгський індикатор.

Ринки Південної Кореї закриті у зв'язку зі святом.

Заява президента США Джо Байдена про досягнення угоди з питання стелі держборгу зі спікером палати представників Кевіном Маккарті поліпшила настрої трейдерів, зазначає Market Watch.

"Ми досягли двосторонньої угоди. І зараз ми готові направити її на розгляд до Конгресу", - заявив Байден за підсумками телефонної розмови з Маккарті.

Американський президент зазначив, що досягнута угода запобігає "найгіршій із можливих криз".

"Знімає з порядку денного загрозу катастрофічного дефолту", - сказав Байден, закликавши обидві партії в Конгресі об'єднатися для якнайшвидшого ухвалення угоди.

"Азіатські ринки поки що реагують обережно. Позитивно, але обережно", - зазначає головний економіст ACY Securities Кліффорд Беннетт, слова якого наводить Market Watch.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 1,2% під час торгів.

Лідерами зростання в Токіо в понеділок є акції технологічних компаній: вартість паперів SoftBank Group піднялася на 8,4%, Advantest - на 3,1%, Renesas Electronics - на 1,7%, Tokyo Electron - на 0,3%.

Також дорожчають акції Nippon Yusen (+3,1%), Mitsubishi UFJ Financial Group (+2,4%), Fast Retailing (+0,2%).

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,2%.

Сукупний прибуток великих промислових компаній КНР у січні-квітні впав на 20,6% порівняно з тим самим періодом попереднього року - до 2 трлн 032,88 млрд юанів ($287,7 млрд), повідомило в понеділок Державне статистичне управління (ДСУ) КНР.

Спад було відзначено в 27 галузях із 41. Зокрема, впав прибуток компаній чорної металургії, виробників нафтопродуктів і хімічної продукції, а також електроніки.

Слабкі статдані посилили очікування, що китайська влада продовжить вживати заходів для стимулювання економічної активності, зазначає Trading Economics.

Папери технологічних компаній КНР дорожчають у понеділок. Вартість акцій виробника оптичних телекомунікаційних систем Zhongji Innolight піднялася на 5,5%, Victory Giant Tech - на 7,6%, Tongfu Microelectronic - на 10%.

Водночас ціна паперів Contemporary Amperex Technology опустилася на 1,3%, Longi Green Energy - на 4%, Sungrow Power - на 4,2%.

Гонконгський фондовий індекс Hang Seng впав на 0,7%.

Вартість паперів Meituan знизилася на 7,85%, Sunny Optical Technology - на 5,5%, Tencent Holdings - на 2,9%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 додає 1% під час торгів.

Акції BHP Group зросли в ціні на 1,6%, Fortescue Metals - на 1,2%, Rio Tinto - на 1,5%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 189
Другие новости