Компании

все компании

Експорт через "зерновий коридор" скоротився на 78%

23 травня 2023 року, 23:04
Експорт української агропродукції через морські порти Одеської області з 15-го по 21 травня (42-й тиждень роботи "зернового коридору") скоротився на 78% порівняно з тижнем раніше, до 118,3 тис. тонн, водночас було завантажено, але не проінспектовано лише чотири судна, повідомив Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

"Кількість кораблів, завантажених за цей тиждень, становила лише чотири одиниці, що на дев'ять суден менше попереднього тижня. Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху до клієнтів і очікують її. Це найнижчий показник цього року", - зазначив УКАБ на сайті у вівторок.

При цьому уточнюється, що в структурі експорту української сільгосппродукції за цей звітний період найбільші частки припали на кукурудзу (78%), макуху соняшникову (17%) і пшеницю (6%). Українська продукція вирушила в Азію (Саудівська Аравія, Туреччина) - 91 тис. тонн, Африку (Марокко) - 20 тис. тонн і Європу (Італія) - 7 тис. тонн.

Згідно з повідомленням, за шість днів з моменту узгодження відновлення роботи "зернового коридору" інспекцію на вхід пройшли тільки 11 суден, що є дуже низьким показником, враховуючи значну чергу суден на вхід.

Загалом від початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року до 21 травня 2023 року вдалося експортувати 30,3 млн тонн агропродукції, що виводить на середній обсяг відправки на тиждень 721,4 тис. тонн.




Просмотров: 238
Другие новости