Компании

все компании

"ArcelorMittal Кривий Ріг" завершив 2022 рік зі збитком 49 млрд грн

23 травня 2023 року, 21:44
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) завершив 2022 рік із чистим збитком у розмірі 49 млрд 9,104 млн грн, тоді як у 2021 році отримав чистий прибуток 25 млрд 282,951 млн грн.

Згідно з офіційною інформацією підприємства, чистий збиток на 1 акцію сягнув 12,7 грн. При цьому активи АМКР за підсумками минулого року становили 52 млрд 682,761 млрд грн, власний капітал - 28 млрд 212,939 млн грн, довгострокові зобов'язання - 6 млрд 46,354 млн грн.

Коментуючи результати діяльності у 2022 році, генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо констатував, що головний висновок, який можна зробити зараз, - підприємство все ж таки встояло і не припинило роботу, незважаючи на повномасштабну війну.

"Питання виживання та опору всім несприятливим факторам стало основним завданням усієї гірничо-металургійної галузі протягом 2022 року. Наразі "ArcelorMittal Кривий Ріг" продовжує боротися за виживання, переживши минулорічні труднощі, пов'язані з блокадою основних морських портів, а також вимкнення електроенергії та навіть ракетний удар. Нам вдається підтримувати задовільний стан ліквідності підприємства, зокрема за допомогою залучення кредитних коштів під гарантії групи ArcelorMittal", - зазначив топ-менеджер.

Він також додав, що підтримка материнської компанії, а також героїчна праця працівників дали змогу зберегти пульс виробництва в Кривому Розі.

"Наразі ми концентруємося на тому, щоб поступово відновлювати дедалі більше виробничих процесів комбінату й очікуємо перейти до позитивного показника EBITDA вже в другому півріччі цього року", - сказав Лонгобардо.

За його словами, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, у 2022 році підприємство визнало 36 млрд грн збитків від зменшення корисності своїх необоротних активів унаслідок негативних змін в економічному середовищі, викликаних російською військовою агресією. В умовах повномасштабної війни у 2022 році рівень завантаження виробничих потужностей АМКР не перевищував 20-25%. Незважаючи на це, підприємство зберегло свій колектив, усі працівники вчасно отримують заробітну плату.

Компанія не припиняє інвестиції навіть у надскладних умовах воєнного часу. Наразі впроваджуються ті інвестпроєкти, без реалізації яких виробництво сталі та видобуток руди можуть зупинитися повністю. Серед таких - будівництво нового хвостосховища "Третя карта", необхідне для продовження видобутку та безпечного складування відходів виробництва.

Також повідомляється, що 2022 року АМКР інвестував у розвиток виробництва $181,4 млн. З них операційні витрати становили $68,6 млн, а капітальні - $112,8 млн. Протягом 17 років роботи в Україні компанія ArcelorMittal інвестувала $10,6 млрд (включно з $4,8 млрд - сума придбання під час приватизації + $5,8 млрд - інвестиції в розвиток виробництва).

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".




Просмотров: 268
Другие новости