Компании

все компании

Другий тур президентських виборів у Туреччині стартував на закордонних дільницях

22 травня 2023 року, 14:12

Громадяни Туреччини, які проживають за кордоном, розпочали процес голосування у другому раунді президентських виборів. Загалом відкрито 156 виборчих дільниць у 73 країнах світу.

Зазначимо, що тільки в Німеччині налічується близько півтора мільйона зареєстрованих турецьких виборців.

У другому турі виборів представлені чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і єдиний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу. Турецькі громадяни на закордонних дільницях можуть віддати свої голоси до 24 травня.

У Римі, столиці Італії, турецькі виборці вишикувалися в чергу перед посольством, незважаючи на негоду. Пункти для голосування будуть доступні з 20 до 22 травня в посольстві в Римі та в генконсульстві в Мілані.

Голоси, віддані на користь кандидатів у Мадриді та Барселоні, доправлять до Туреччини регулярними рейсами Turkish Airlines під наглядом дипломатичних кур'єрів, як повідомляють турецькі ЗМІ.

У самій Туреччині другий тур виборів заплановано на неділю, 28 травня. У першому раунді Реджеп Таїп Ердоган набрав на чотири з половиною процентних пункти більше, ніж його основний суперник Кемаль Киличдароглу.

Раніше Клуб експертів проаналізував шанси кандидатів на виборах у Туреччині та дав прогноз розвитку ситуації. З відео можна ознайомитися за посиланням:






Просмотров: 381
Другие новости