Компании

все компании

Eurohold застрахував 65% експорту зерна України через EIG

15 травня 2023 року, 17:56
Euroins Insurance Group (EIG), що входить до складу компанії Eurohold Bulgaria AD і є однією з провідних незалежних страхових груп у Східній Європі, застрахувала майже дві третини загального обсягу експорту зерна з України в 2022 році, повідомляється в пресрелізі "Євроінс Україна", що входить в EIG.

Як зазначається, тим самим страхова група зробила важливий внесок у зусилля української держави з експорту частини врожаю зерна, надавши підтримку місцевій економіці та бізнесу під час триваючої повномасштабної війни, розв'язаної РФ проти України.

При цьому вказується, що група EIG, що володіє українськими компаніями "Євроінс Україна" і "Європейське туристичне страхування", є ключовим гравцем у сфері страхування морських вантажів у Східній Європі, а холдинг Eurohold встановив унікальний зв'язок між українськими експортерами продуктів харчування та європейськими страховиками в Болгарії та Румунії.

Згідно з наведеними в релізі даними, минулого року EIG застрахувала близько 1,8 тис. партій зерна на суму $5 млрд США, що становить 65% від загальної вартості експорту зерна з України. За даними Statista, 2022 року Україна експортувала зерно на суму $7,624 млрд, поставивши його в Румунію ($1,27 млрд), Китай ($1,1 млрд), Іспанію ($0,98 млрд), Туреччину ($0,87 млрд), Польщу ($0,65 млрд), Єгипет ($0,54 млрд), Італію ($0,4 млрд), Угорщину ($0,4 млрд), Нідерланди ($0,3 млрд) та інші країни ($1,6 млрд).

В Україні EIG застрахувала переважно поставки пшениці, соєвих бобів, кукурудзи та нерафінованої соняшникової олії.

Українські вантажі, застраховані EIG, вирушали з трьох українських портів ("Чорноморськ", "Одеса" і "Південний"), а також із румунських портів на річці Дунай із пунктами призначення переважно в Європі та Північній Африці.

Група також підкреслює, що після початку повномасштабного військового вторгнення РФ керівництво Eurohold доклало величезних зусиль, щоб зберегти спроможність надавати страхове покриття для таких перевезень, тоді як "більшість інших страховиків на ринку уникали ризику роботи в зоні воєнних дій", - наголошується в прес-релізі.

Крім забезпечення страхування морських вантажів, EIG через свою українську дочірню компанію "Європейське туристичне страхування" впродовж багатьох років посідає провідні позиції у сфері страхування подорожей для українських громадян. З початком військового вторгнення ЕТС надала біженцям, які залишають Україну, можливість оновити свої страхові поліси дистанційно через веб-сайт компанії.

Eurohold Bulgaria AD - провідна енергетична та фінансова група, що працює в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі. Котирується на Болгарській і Варшавській фондових біржах. Eurohold володіє Euroins Insurance Group AD (EIG), однією з найбільших страхових груп у регіоні.

EIG надає повний спектр страхових продуктів, обслуговує понад 4 млн клієнтів у 12 країнах і налічує понад 3 тис. співробітників.




Просмотров: 316
Другие новости