Компании

все компании

Україна готує до концесії термінали порту "Чорноморськ"

14 травня 2023 року, 17:44
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) готує до передачі в концесію перший і п'ятий термінали морського порту "Чорноморськ".

"Перший етап - розробка техніко-економічного обґрунтування (ТЕО), наступний - проведення конкурсу серед охочих отримати в концесію термінали порту "Чорноморськ", - ідеться в повідомленні пресслужби Мінвідновлення в п'ятницю.

Відомство нагадало, що процес передачі терміналів у концесію почався ще до повномасштабного вторгнення Росії.

Віцепрем'єр - глава Мінвідновлення Олександр Кубраков пояснив, що приватне партнерство призведе до значних інвестицій у термінали, дасть змогу оптимізувати логістику перевезень і підвищить якість надання послуг.

Крім того, за його словами, завдяки концесії Україна щорічно отримуватиме концесійний внесок і надходження податків до бюджету.

Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучає Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

Як повідомлялося, 2021 року Міністерством інфраструктури та ДП "Адміністрація морських портів України" приватним партнерам держави було передано державні стивідорні компанії морських портів "Херсон" і "Ольвія".

Концесія - договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі або територіальній громаді, у тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.




Просмотров: 280
Другие новости